29 Apr 2013

Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு பீர்க்கங்காய் பொரியல்


Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு  பீர்க்கங்காய் பொரியல்


Ingredients :

Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு  பீர்க்கங்காய் பொரியல்

Ridge Gourd / Peerkangai - 2 nos (medium size)
Bengal Gram / Kadalai Paruppu - 1/2 cup (boiled)
Coconut Shreds - 2 tbsp
Onion - 1 no (chopped)
Curry Leaves - 2 stks
Mustard Seeds - 1/4 tsp
Urad Dal - 1/4 tsp
Dry Red Chili - 3 nos
Oil - 1 tbsp
Water - 1/4 cup
Salt to taste.

Method :

  • Use bitter less Ridge Gourd, peel off outer skin, remove edges and then chop into small pieces.

Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு  பீர்க்கங்காய் பொரியல்

  • Heat Oil in a Kadai, first to temper, add Mustard Seeds and Urad Dal, after splutter add Onion, Curry Leaves and Dry Red Chili, saute until light golden brown colour.
  • Now add chopped Ridge Gourd / Peerkangai and saute for an minute.
  • Then add required Salt and sprinkle Water, then cook for 5mins and stirring occasionally.

Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு  பீர்க்கங்காய் பொரியல்

  • Add boiled Bengal Gram / Kadalai Paruppu (for Pressure Cook, 1 whistle and 3mins in simmer) and saute for an minute.
  • Finally add Coconut Shreds and mix well for few seconds, ready to serve.

Ridge Gourd and Bengal Gram Poriyal | Peerkangai Kadalai Paruppu Poriyal | கடலைப்பருப்பு  பீர்க்கங்காய் பொரியல்

Serving Suggestion : Serve hot with Sambar Rice or Rasam.

No comments:

Kalais Cooking Recipes