22 Jul 2013

Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal


Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal



Ingredients :

Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal

Avarakkai - 150 gm (finely chopped)
Cabbage - 100 gm (chopped)
Coconut Shreds - 2 tbsp
Onion - 1 no (chopped)
Red Chili Powder - 1 tsp
Cumin Seeds Powder - 1/2 tsp
Turmeric Powder - 1/4 tsp
Mustard Seeds - 1/4 tsp
Urad Dal - 1/4 tsp
Curry Leaves - 2 stk
Oil - 1 tbsp
Water - 2 tbsp
Salt to taste.

Method :

Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal

  • Heat oil in a kadai, temper mustard seeds and urad dal, after splutter add onion and curry leaves, saute until light brown colour.
  • Add hyacinth beans / avarakkai saute for an minute.
  • Add cabbage / kosu and again saute for an minute.
  • Then add red chili powder, cumin seeds powder, turmeric powder and required salt, saute for few seconds.

Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal

  • Sprinkle water and cook for 5mins in simmer.
  • Add coconut shreds, mix well and turn off flame.
  • Ready to serve.

Avarakkai Kosu Poriyal | அவரைக்காய் கோஸ் பொரியல் | Hyacinth Beans Cabbage Poriyal

Serving Suggestion : Serve with Sambar or Kootu.

No comments:

Kalais Cooking Recipes